Efterlysning av ’ofärdiga’ typsnitt till bokomslag

Konst & Teknik letar med ljus och lykta efter ofärdiga typsnitt till publicering på omslaget av bokserien Excerpt, publicerad av Axl Books.

Bokserien Excerpt ger ut arbeten av svenska filosofer, konst- och arkitekturteoretiker. En av grundidéerna med serien är att pröva att ha en något ’lösare’ inställning till publicering; att publicera utdrag och kommentarer eller texter som normalt sätt kanske inte skulle blivit en bok.

Utifrån samma inställning kurerar vi omslagstypografin: Vi letar efter ofärdiga och opublicerade typsnitt, som av en eller annan anledning aldrig blivit färdiga. Typsnitten används sedan till att sätta bokens titel och författare, som foliepräglas i svart. Sista sidan i boken är dedikerad en text om typsnittet, dess historia och gärna orsaken till varför typsnittet aldrig blev färdigt.

Tanken med bokstavsprojektet är att lyfta fram svenska typsnittsdesigners och ge ofärdiga projekt en värdig avslutning eller bidra till en nystart.

Så här långt har bland andra Eva Wilsson, Jonas Williamsson, Hannes Rydell/Nils Jarlsbo och Göran Söderström medverkat.

Så har du mappar fulla med skisser och tester på ofärdiga typsnitt och tycker det vore roligt att ge de (nytt) liv får du jättegärna höra av dig till oss!

Konst & Teknik
information@nullkonst-teknik.se
Peter Ström: 0706 531 175
Mattias Jakobsson: 0702 644 238

Som ersättning kan Axl Books symboliskt betala 999:- för din medverkan.

PS. Vi tycker det är extra kul om du är kvinna.

Publicerat av

STG

Stockholms Typografiska Gille vill höja kvaliteten på svenska grafiska produkter. Vi debatterar och engagerar oss i utvecklingen inom vårt yrkesområde, studerar och samtalar om konsekvenserna av ny teknik. Vi kritiserar dålig grafisk kvalitet. Genom dessa aktiviteter hoppas vi kunna skapa en större medvetenhet hos såväl producenter av svenska grafiska produkter, beställare av grafisk form och typografi som hos den läsande konsumenten.