Flera uppdateringar från Adobe


Av CAP&Design

I veckan går Adobe Max av stapeln i Los Angeles. Under mässan presenterades flera nyheter och uppdateringar. Bland annat två nya appar som tagits fram för bildredigering. Med Photoshop Fix är det till exempel möjligt att använda funktioner som healing brush och liquify direkt i den mobila enheten. Samtidigt som Capture CC samlar alla funktioner från de tidigare apparna Brush, Shape, Color och Hue.

Adobe Portfolio är ett verktyg som ska göra det enkelt att skapa responsiva lösningar för att presentera sitt material på webben. Det bygger på det sociala nätverket Behance, som i dag har ungefär 5,6 miljoner medlemmar.

Inom en ”snar framtid” kommer också funktionen Adobe Stock att innehålla videomaterial, och den integreras dessutom med Muse CC, Dreamweaver CC och Flash Professional CC.

– Videoinnehåll blir allt mer populärt men är också sammankopplat med stora produktionskostnader. Med nya Adobe Stock kan alla CC-medlemmar hitta gratisvideor som passar till deras produktioner och behov, säger Jes Schyum, nordisk kommunikationschef Adobe.

Indesign uppdateras med en funktion för onlinepublicering och 3D-verktyget Adobe Fuse CC, samtidigt som det blir lättare att ta fram responsiva designlösningar i Muse CC. Photoshop CC får en Artboard-funktion som visualiserar lager och dokument.

De nya apparna finns tillgängliga i dag. Uppdateringar för övriga program kommer senare i år.

 

Gå till CAP&DESIGN »

CAP&DESIGN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.