Han ligger bakom Peace for Paris-symbolen


Av CAP&Design

1447527393_jean-jullien-paris-for-peace_2-0f7502d6-e6ad-49b3-9ef5-be9ea6e5e55a
Bild: Jean Jullien

Resultatet blev den numera välkända Peace for Paris-symbolen, som spridits flitigt i sociala medier de senaste dygnen. Många trodde först felaktigt att det var street art konstnären Banksy som låg bakom symbolen. Jean Jullien förklarar att han inte hade någon klar bild av vad det skulle bli när han satte sig ner för att teckna.

– Jag gjorde inte en massa skisser, det var en reaktion. Det första som dök upp i huvudet var idén om fred, att vi behöver fred. Jag försökte hitta en symbol för Paris, och då var så klart Eiffeltornet det första jag kom att tänka på. Jag satte bara ihop de två. Det var ingen stor arbetsprocess bakom. Det var mer en instinktiv, mänsklig reaktion i stället för en illustratörs reaktion, säger Jean Jullien i en intervju på Wireds hemsida.

– Det är ett budskap om fred och solidaritet, jag gjorde det inte för att dra fördel från något på något sätt. Det var mitt sätt att kommunicera med människorna jag känner och visa att jag tänker på alla berörda i Paris. Att folk delade och använde min symbol är bara bra. Det är en bild för alla människor, fortsätter han.

 

 

Gå till CAP&DESIGN »

CAP&DESIGN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.