bernadottebiblioteket

Besök på Bernadottebiblioteket, på Kungliga Slottet

Stockholms Typografiska Gille arrangerar en föreläsning med slottsbibliotekarien Arvid Jakobsson i Bernadottebiblioteket, på Kungliga Slottet i Stockholm.  

I Bernadottebiblioteket förvaras de kungliga boksamlingarna, med cirka hundratusen böcker som tillhört våra Bernadottekungar och deras drottningar. 

PLATS: Kungliga Slottet, samling 17.45 vid Västra valvet, Yttre borggården (där vaktavlösningen äger rum).

TID: Tisdag den 14 mars, kl. 17.45–ca 19.00 (föreläsningen ca 50 min).

KOSTNAD: 110 kr/STG-medlem och 170 kr/icke medlem (om du tar med en vän).

Anmälan: Anmäl dig via e-post till Carina Länk eller Norbert Tamas senast 7 mars. Anmälan är bindande. Begränsat antal platser, så först till kvarn…

Det är ganska svalt i biblioteket – så en extra tröja kan komma väl till pass. Lokalen går att göra tillgänglighetsanpassad, meddela Carina Länk vid anmälan. Ingen förtäring på slottet, vi som vill går vidare till någon närliggande pub, vi letar nu pub…

Publicerat av

STG

Stockholms Typografiska Gille vill höja kvaliteten på svenska grafiska produkter. Vi debatterar och engagerar oss i utvecklingen inom vårt yrkesområde, studerar och samtalar om konsekvenserna av ny teknik. Vi kritiserar dålig grafisk kvalitet. Genom dessa aktiviteter hoppas vi kunna skapa en större medvetenhet hos såväl producenter av svenska grafiska produkter, beställare av grafisk form och typografi som hos den läsande konsumenten.