Dutch Type med Jan Middentorp – 17 juni

”The best book about any type anywhere, ever. Really.”
Designer Erik Spiekermann on Dutch Type (2018)

I samband med nyutgivningen av sin oerhört uppskattade bok Dutch Type kommer den typografiska världsstjärnan Jan Middendorp till Stockholm och för oss i gillet kommer han att hålla en föreläsning på samma tema.

Jans föreläsning består av två delar:
Först kommer han att diskutera den speciella holländska traditionen i typsnittsdesign och hur han närmade sig sin historia och den nuvarande digitala scenen när han arbetade på ”Dutch Type”. Han kommer också att visa exempel på typsnitt skapade efter att boken publicerades, varav några direkt inspirerades av äldre material som presenterades i boken. Jan gillar bokstavsformer, men föredrar att se och analysera dem i sitt sammanhang.

I del två kommer vi att resa till nutiden. Efter att ha varit författare, redaktör och artdirector för FontShop, och senare huvudredaktör för MyFonts, kommer han kortfattat att beskriva utvecklingen och förändringarna i den typografiska världen och hur unga typdesigners uppgifter har förskjutits i den större kommunikations-världen.

Föreläsningen sker på engelska och är kostnadsfri.

Nyutgåvan av Dutch Type kommer att finnas till försäljning till specialpris på 580kr. Det går att betala med kort på plats. OBS! Skriv i anmälan ifall du vill köpa boken så att Jan vet hur många han ska ta med.

Tid: 17 juni 18.00

Plats: Albert Bonniers Förlag, Sveavägen 56

OSA senast 14 juni till Vilhelm von Platen,  vilhelm@nullplatendesign.com 

Publicerat av

STG

Stockholms Typografiska Gille vill höja kvaliteten på svenska grafiska produkter. Vi debatterar och engagerar oss i utvecklingen inom vårt yrkesområde, studerar och samtalar om konsekvenserna av ny teknik. Vi kritiserar dålig grafisk kvalitet. Genom dessa aktiviteter hoppas vi kunna skapa en större medvetenhet hos såväl producenter av svenska grafiska produkter, beställare av grafisk form och typografi som hos den läsande konsumenten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.