125 år firas med dubbla ettor


Av CAP&Design

Eskilstuna-Kurirens båda ettor.
Eskilstuna-Kurirens båda ettor.

Utöver att slå in den tryckta tidningen har de gjort så att webbanvändaren kan läsa den första tidningen i sin helhet på sajten. Firandet syns tydligt på sajten, med livesändningar, krönikor och nyheter med fokus på jubileet och tidningens historia.

Hur kom ni på idén att använda den första ettan som en av dagens dubbelettor?
– Vi ville återknyta till vår historia och sätta tidningen i ett perspektiv. Trots att 125 år har gått som vilar fortfarande vår journalistik på samma värderingar som när tidningen startades. Vi ska värna den lilla människan, stå upp för demokrati och yttrandefrihet, säger Eva Burman, tillförordnad chefredaktör och ställföreträdande ansvarig utgivare.

På den andra ettan visar ni er ”digitala etta” – varför då?
– För att knyta an till framtiden, det är den digitala plattformen som är framtiden. Våra äldre trogna prenumeranter älskar papperstidningen, men vi vill ta med dem in i den digitala revolutionen. Just nu tas det jättesprång här och våra yngre läsare är digitala. Vi ska hänga med och fortsätta leverera lokal, relevant journalistik i 125 år till, i de plattformar läsarna vill ha dem, säger Eva Burman.

 

Gå till CAP&DESIGN »

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.