Från gatan till KB


Av CAP&Design

90fd0e9567a6762747d850cb609af8fc

Samlingen, som beskrivs bestå av allt från små handgjorda punkkonsertflyers för spelningar på Ultrahuset i Handen till Micael Bindefelds påkostade flyers för fester på Stadshuset, måste enligt Kungliga Biblioteket betraktas som unik. Där finns tusentals flyers från Stockholms klubbscen under 1980- och 1990-talen.

”Det är en samling som berättar en viktig och spännande historia om samhällsutvecklingen, stadslivet och kulturen under 1980- och 1990-talen i Stockholm. Den berättar om klubbscenens vardag, en vardag som sällan kommer till uttryck i dagspress eller andra källor. Flyersamlingen visar hur den svenska flyern började som en underjordisk konstform och successivt under 1980-talet blev en viktig mainstreamkanal för att grafiskt förmedla ett reklambudskap,” skriver Kungliga Biblioteket om samlingen.

För att uppmärksamma donationen kommer ett halvdagsarrangemang att hållas den 10 december, med bland annat forskare och profiler från Stockholms klubbscen som föreläser och samtalar om klubbscenens musik, mode och uttryckssätt. Detta följs av fest på Beckmans Designhögskola.

 

Gå till CAP&DESIGN »

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.