De vann Nordic Creative Talent Award


Av CAP&Design

20151112-namnlöst-0072
Sju av de åtta vinnarna. Från vänster: Frederik Louis Hviid (Danmark), Mathias Høst Normark (Danmark), Tor Weibull (Sverige), Ermir Peci (Sverige), Beatrice Borgström (Finland), Martine Ström (Norge) och Daniel Brokstad (Norge). Ej på bild: Jirka Väätäinen (Finland).

– Vi har åtta vinnare som är oerhört skickliga och idérika. Jag gillar också bredden som de representerar, de håller på med alltifrån 3D-animationer till typografi och illustration. Det här är personer som vi helt klart kommer att se mer av i framtiden, säger Anna Rose, marknadschef för Digital Media hos Adobe i Norden.

Vinnarna är:

Jirka Väätäinen (Finland)
Beatrice Borgström (Finland)
Martine Ström (Norge)
Daniel Brokstad (Norge)
Frederik Louis Hviid (Danmark)
Mathias Høst Normark (Danmark)
Tor Weibull (Sverige)
Ermir Peci (Sverige)

Juryn som valt ut tävlingens vinnare bestod av Digge Zetterberg (Sverige), Maja Folgerø (Norge), Sebastian Gram (Danmark), Antti Hinkula (Finland) och Oskar Lübeck (Sverige). Digge Zetterberg kommenterar de två svenska vinnarna:

– Vi gillade verkligen Emirs personliga stil och hur den genomsyrade alla hans verk. Han visade också en bra bredd bland sina jobb. Det ska bli kul att få följa hans karriär!

– Tor har en fin förmåga att smälta samman design, illustrationer och typografi. Det fanns en genuin tanke bakom alla steg i den kreativa processen. Kreativa förmågor som Tor behövs i den här branschen!

20151112-namnlöst-0042

 

Gå till CAP&DESIGN »

CAP&DESIGN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.