Svenskt på typografi-biennal i Seoul


Av CAP&Design

Carolina Dahl och Minna Sakaria.
Carolina Dahl och Minna Sakaria.

Summer Studio, baserad i Göteborg och Stockholm, startades av Minna Sakaria och Carolina Dahl under deras utbildning på Royal College of Art i London. Nästa vecka åker de till Seoul för att medverka i typografi-biennalen Typojanchi, som en av fem studios utvalda av curatorn och designern Adrian Shaughnessy för att representera internationell samtida grafisk design.

– Vi jobbar mestadels med visuell identitet för företag och utställningar, men uppskattar också en abstrakt brief. Shaughnessy gav oss väldigt fria tyglar, utifrån biennalens tema Type & City. I princip bara en geografisk punkt på Google maps, i vårt fall en korsning i Mexico City, och ett format; 1,5×3,5 meter vepa. Uppdraget bestod sedan i att göra en typografisk tolkning av denna plats. Vi skapade en tolkning som vi kallar Mexico Glitchy, ett försök att illustrera vår digitalt fragmenterade och på många sätt felaktiga upplevelse av en plats som vi aldrig har besökt och inte har en naturlig koppling till, säger Minna Sakaria och fortsätter:

– Vi har ett analytiskt tillvägagångssätt och våra visuella koncept tar sig ofta uttryck i typografi med karaktär och narrativ. Uppdraget passade oss som handen i handsken med andra ord.

Mexico Glitchy.
Mexico Glitchy.
Mexico Glitchy.
Mexico Glitchy.

 

Gå till CAP&DESIGN »

CAP&DESIGN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.