Har du skapat en föredömlig bok som är tryckt 2018? Dags för inlämning till Svensk Bokkonst 2018

Svensk Bokkonst är en ideell förening som vill stimulera och inspirera bokbranschen till ökad kvalitet inom produktionen av pappersböcker. Varje år utlyses en tävling för föredömligt producerade böcker där en jury utser 25 bidrag som uppfyller kraven på formgivning, typografiskt utförande, funktion, hållbarhet, innovationsgrad och kommunikation. Juryn premierar den goda vardagsboken såväl som de nyskapande uttrycken. En av de utvalda böckerna utses till Juryns favorit.

Vinnare av Svensk Bokkonst
De utvalda bidragen presenteras i en utställningskatalog och på Svensk Bokkonsts hemsida. Böckerna visas upp på Kungliga biblioteket i Stockholm och på utställningar på olika platser i Sverige och internationellt under ett år. Dessutom representerar de Sverige i den internationella boktävlingen Die Schönsten Bücher aus aller Welt som varje år ställer ut på mässorna i Leipzig och Frankfurt.

Vem kan delta?
Alla som har varit med i bokproduktionsteamet kan anmäla boken till tävlingen. För att din bok ska kunna vara med och tävla måste den vara tryckt mellan 1 januari 2018 och 31 december 2018. Boken behöver inte finnas till försäljning i bokhandeln. Om juryn väljer ut din bok behövs ytterligare fem exemplar för att boken ska kunna vara med på utställningar i och utanför Sverige.

Hur går anmälan till?

• Fyll i formuläret som finns på hemsidan www.svenskbokkonst.se (Enbart digitala anmälningar gäller.)

• Skicka in ett fysiskt exemplar av boken till:

  • BREV: Svensk Bokkonst, Kungliga biblioteket, Box 5039, 102 41 Stockholm
    PAKET: Svensk Bokkonst, Kungliga biblioteket Humlegården, Humlegårdsgatan 26 114 46 Stockholm

    Böcker kan även lämnas in direkt i Kungliga bibliotekets reception, Humlegården, Stockholm.

• Sätt in 200 kronor på Svensk Bokkonsts bankgiro 887-3762 med tydlig uppgift om vilken bok betalningen gäller.

• Sista anmälningsdag är den 31 december 2018.

Välkommen med din anmälan!

Vänliga hälsningar
Linda Sörensen

Verksamhetsansvarig Svensk Bokkonst
E-post: svenskbokkonst@nullkb.se

Publicerat av

STG

Stockholms Typografiska Gille vill höja kvaliteten på svenska grafiska produkter. Vi debatterar och engagerar oss i utvecklingen inom vårt yrkesområde, studerar och samtalar om konsekvenserna av ny teknik. Vi kritiserar dålig grafisk kvalitet. Genom dessa aktiviteter hoppas vi kunna skapa en större medvetenhet hos såväl producenter av svenska grafiska produkter, beställare av grafisk form och typografi som hos den läsande konsumenten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.