Norrbacka press

Besök på Norrbacka tryckeri

Thomas Asplund och Kristina Åkerberg, har drivit Norrbacka sedan de köpte tryckeriet 2004. Den förre ägaren Dieter Schmidt hade ägt tryckeriet i närmare 30 år. Men redan innan Dieters tid fanns ett tryckeri på samma plats. Tryckeriet har därför en lång historia liksom den tryckteknik, boktryck, som de använder. Norrbacka är ett av få tryckerier i Sverige som fortfarande kan erbjuda denna teknik. Idag trycker de främst med klichéer men har även bly- och trätyper. De trycker allt från visitkort och inbjudningar till böcker och mer komplicerat presentationsmaterial. Förutom boktryck kan Norrbacka också erbjuda blindprägling, stansning och foliering.

När: Torsdagen den 27 september, kl. 16.30–18.30

Var: Norrbacka tryckeri
Norrbackagatan 3
113 41 Stockholm, Sverige

Info om anmälan
Endast för medlemmar. Inbjudan har gått ut via mail.

FULLBOKAT! 
Deltagarantalet är begränsat till 25 personer och redan fullbokat. Ställ dig på väntelista genom att anmäla dig via det inbjudningsmail som gått ut. Den 22 september släpps ev. resterande biljetter från återbud.

Frågor kan besvaras av Nina Ulmaja ulmaja@nullme.com

Publicerat av

STG

Stockholms Typografiska Gille vill höja kvaliteten på svenska grafiska produkter. Vi debatterar och engagerar oss i utvecklingen inom vårt yrkesområde, studerar och samtalar om konsekvenserna av ny teknik. Vi kritiserar dålig grafisk kvalitet. Genom dessa aktiviteter hoppas vi kunna skapa en större medvetenhet hos såväl producenter av svenska grafiska produkter, beställare av grafisk form och typografi som hos den läsande konsumenten.