Boktips. A4-gruppen släpper ny bok om typografi

I början av 1990-talet gav Pelle Anderson ut tidskriften DtP, Design Typografi Produktion. 1 mars 2012 släpps boken som lyfter de starkaste intervjuerna och de mest spännande essäerna från dåtidens typografiklimat.

– Det här är en sammanfattning av det bästa ur tidningen som producerades mellan 1992 och 1995, säger Otto Degerman, art director för boken.
Han beskriver en tidsperiod av förvirring, med ny teknik i kombination med bristande kunskap.
– Det här var en tid när datorn började ersätta gamla produktionssystem och folk började göra och sprida typsnitt digitalt. DtP blev en guide i typografins djungel, säger Otto Degerman.
Boken som ges ut av A4-gruppen riktar sig till alla som är typografiskt intresserade. Den varvar intervjuer med några av 90-talets stora namn inom typografi med historiska essäer. Texterna är skrivna Gerard Unger, Matthew Carter, David Berlow, Christer Hellmark, Bo Berndal och A4-gruppens Pelle Anderson.

Boken kostar 295 kr plus moms.

Publicerat av

STG

Stockholms Typografiska Gille vill höja kvaliteten på svenska grafiska produkter. Vi debatterar och engagerar oss i utvecklingen inom vårt yrkesområde, studerar och samtalar om konsekvenserna av ny teknik. Vi kritiserar dålig grafisk kvalitet. Genom dessa aktiviteter hoppas vi kunna skapa en större medvetenhet hos såväl producenter av svenska grafiska produkter, beställare av grafisk form och typografi som hos den läsande konsumenten.