Cap&Design Live – Typografi 2014

http://capdesign.idg.se/polopoly_fs/1.550323.1395915739!imageManager/1076101651.jpeg

Välkommen till en inspirerande dag om typografi!

 

Specialerbjudande för STG’s medlemmar.
LÄS MER VÅR PÅ LINKED IN SIDA.

Varmt välkommen till en dag fylld med typsnitt. Den 21 och 22 maj är det dags för CAP&Design Live igen, denna gång tar vi ett grepp om typografin vi har omkring oss. Från det lilla mellanrum som uppstår mellan bokstäverna till de stora kommersiella typsnitten. Vad ska man tänka på vid val av typsnitt? Var kan man söka typsnitt? Hur får man använda typsnittet? Finns det webbsäkra typsnitt?

”Typografi är en bred term för konsten och hantverket att utforma texter – i tryck eller på skärm – så att textens budskap förmedlas på bästa möjliga sätt, och samtidigt är estetiskt tilltalande för läsaren.”
Källa: Wikipedia

Vi bjuder på en inspirerande eftermiddag. På scenen möter du spännande talare som delar med sig av sin erfarenhet, inspiration, kunskap och svarar på många av dina frågor. Dessutom får du möjlighet att nätverka och utbyta erfarenheter med kollegor i branschen. I pausen serverar vi en lyxig fika och du får med det senaste numret av CAP&Design i din goodie-bag.

21 maj på Rival i Stockholm
22 maj på Gothia Towers i Göteborg

Carolina Laudon från STG kommer och talar
Carolina Laudon från STG kommer och talar

Cap&Design Live – Typografi 2014.

Publicerat av

STG

Stockholms Typografiska Gille vill höja kvaliteten på svenska grafiska produkter. Vi debatterar och engagerar oss i utvecklingen inom vårt yrkesområde, studerar och samtalar om konsekvenserna av ny teknik. Vi kritiserar dålig grafisk kvalitet. Genom dessa aktiviteter hoppas vi kunna skapa en större medvetenhet hos såväl producenter av svenska grafiska produkter, beställare av grafisk form och typografi som hos den läsande konsumenten.