Type Together – så gör de sina typsnitt – 7 Mars

tf2-epost
Den digitala eran låter en person göra flera personers jobb i typsnittsfabriken, liksom i tidningsproduktionen. Men den möjliggör också effektivare och snabbare samarbete. Under eftermiddagen fredag 7 mars kommer typtecknarna José Scaglione, ena halvan av Type Together och ordförande i ATypI, och Veronika Burian till Kungliga Bibliotekets hörsal för att prata om sitt samarbete, och om de typsnitt de formgivit för redaktionell användning.

Fokus i föreläsningen kommer att ligga på komplexa frågor som de tekniska, historiska och teoretiska aspekterna på dessa typsnitt; hur de sätts, trycks och läses. Dessutom kommer Veronika och José att presentera ett antal fallstudier kring aktuella frågor runt utveckling av digital typografi, och nya möjligheter för icke-latinska alfabet. Efter föreläsningen blir det som vanligt mingel, med ett glas vin eller alkoholfritt.

Du anmäler dig genom att svara på detta mail, till info@nulla4.se eller på telefon till Monika, 08–556 06 440. I priset 200 kronor ingår föreläsning, mingel, vin/alkoholfritt och kreativ avkoppling. Grupprabatt till elevgrupper och tidningsredaktioner om ni kommer fler än två personer. Anmäl dig i dag så håller vi plats för dig och dina kolleger.

Vi ses den 7 mars kl 14-17 i Kungliga biblioteket!

Publicerat av

STG

Stockholms Typografiska Gille vill höja kvaliteten på svenska grafiska produkter. Vi debatterar och engagerar oss i utvecklingen inom vårt yrkesområde, studerar och samtalar om konsekvenserna av ny teknik. Vi kritiserar dålig grafisk kvalitet. Genom dessa aktiviteter hoppas vi kunna skapa en större medvetenhet hos såväl producenter av svenska grafiska produkter, beställare av grafisk form och typografi som hos den läsande konsumenten.